Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@19:42:39 GMT

افزایش فاصله طبقاتی نظام تعلیم و تربیت با شبکه «شاد»

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۶۷۰۴

افزایش فاصله طبقاتی نظام تعلیم و تربیت با شبکه «شاد»

شبکه «شاد» برعکس نامش برای خیلی ازخانواده ها غم آورده است و با افزایش فاصله طبقاتی شدن نظام تعلیم و تربیت رو به و هستم بایدابزارهای مورد نیاز شبکه شادبا کمترین هزینه و ارایه تسهیلات برای خانواده ها و فرهنگیان تامین شود.

خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، معصومه بدخشان: وزارت آموزش و پرورش شبکه مجازی «شاد» را برای تعطیلات تحمیلی مدارس در شرایط کرونا راه اندازی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهنگیان و دانش آموزان باید از این بستر با یکدیگر تعامل داشته باشند تا تعطیلی مدارس فرایند آموزش را متوقف نکند.

شبکه «شاد» اما برعکس اسمش برای خیلی ازخانواده ها غم آورده است و آن ها را با چالش مواجه کرده است. چراکه یکی از ضرورت های نصب این شبکه داشتن گوشی هوشمند است.

 

کشور ما با مشکلاتی همچون تحریم و بیماری کرونا دست و پنجه نرم می کند و وضعیت اقتصادی مردم مطلوب نیست. همین وضعیت نرخ های محصولات مختلف را بالا برده است که گوشی های اندروید هم مستثنی از این موضوع نیست. در حال حاضرهزینه ای که برای تهیه یک گوشی هوشمند نیاز است حداقل 2 میلیون تومان است یعنی معادل حقوق یک ماه خیلی از افراد شاغل جامعه.

 

تصور کنید 13 میلیون دانش آموز و یک میلیون فرهنگی در کشور داریم که باید گوشی اندروید داشته باشند، این هزینه ای از سوی نظام تعلیم و تربیت است که به خانواده ها تحمیل شده است. این سوال پیش می آید آیا خانواده ها توان خرید گوشی هوشمند دارند؟ خانواده ای که نتواند برای فرزندش گوشی خریداری کند با چه سرخوردگی های روحی مواجه می شود؟ دانش آموزانی که همکلاسی هایش از حضور در شبکه شاد سخن می گوید با چه مشکلات روانشناختی رو به رو می شود؟

 

شرمندگی خانواده از ناتوانی در خرید گوشی هوشمند

در این باره «جواد» یکی از فروشندگان گوشی تلفن است که به خبرنگار شبستان می گوید: نمی دانم از راه اندازی این شبکه خوشحال باشم یا غمگین، خوشحالی از این بابت که فروش گوشی ما بالا می رود اما وقتی با صحنه هایی رو به رو می شویم بیشتر از این بابت ناراحت هستیم.

او ادامه می دهد: این روزها خیلی از والدین برای تعمیر گوشی تلفن به سراغ ما می آیند اما وقتی متوجه می شوند هزینه تعمیر گوشی خیلی بالاست اما کارایی گوشی پایین است، بسیار ناراحت می شوند و می گویند از کجا باید دو و سه میلیون تومان بیارم برای فرزندم گوشی بخرم تا شبکه شاد را راه اندازی کند.

این فروشنده موبایل بیان می کند:گاهی هم والدین با فرزندشان می آیند، وقتی هزینه گوشی های هوشمند را می شنوند مغازه را ترک می کنند و فقط آنچه می ماند شرمندگی است. البته خانواده های پولدار هم هستند که با این بهانه، فرزندانشان هزینه های خیلی زیادی برای گوشی همراه کردند.

برای خانواده های ضعیف و متوسط به پایین این شبکه تبدیل به یک کابوس شده است البته در برخی از مناطق نه تنها گوشی همراه وجود ندارد بلکه هیچ تلفن همراهی آنتن نمی دهد و آن ها هم اگر معلمی دلسوز نداشته باشند از تحصیل باز می مانند.

 

شبکه اجتماعی شاد و چند سوال از وزیر آموزش و پرورش

در این ارتباط هم «فواد کورده»  معلم به خبرنگار شبستان می گوید:« استفاده از این اپلیکیشن جهت آموزش تمام دانش آموزان کشور نیازمند امکانات و تجهیزاتی است که باید تمام دانش آموزان کشور در اختیار داشته باشند و سوال هایی در این زمینه پیش می آید که باید از شخص وزیر پرسید:

۱-آیا فکری به حال خانواده هایی که گوشی هوشمند ندارند، کرده اید؟ آیا اطلاع دارید هزاران نفر از هموطنان عزیزمان به دلیل شرایط اقتصادی قادر به تهیه گوشی هوشمند نیستند؟

 

۲- آیا اطلاع دارید که بسیاری از روستاهای ما دسترسی به شبکه اینترنت ندارند و به فرض اینکه این روستاها گوشی هوشمند و سیستم هم داشته باشند اما به دلیل نداشتن بستر اینترنت قادر به استفاده از این شبکه نیستند؟

 

۳- آیا می دانید که برخی خانواده ها بیش از چند فرزند محصل دارند و به فرض اینکه این خانواده توانسته باشد یک گوشی هوشمند یا سیستم  تهیه کرده باشند  آن وقت کدام فرزند از گوشی هوشمند جهت وارد شدن به برنامه شاد استفاده کنند و تکلیف مابقی دانش آموزان آن خانواده چه می شود؟

 

۴- آیا می دانید بسیاری از همکاران فرهنگی گوشی هوشمند ندارند؟ آیا باید برای فرایند تدریس، آموزش و پرورش تجهیزات و وسایل لازم برای آموزش را در اختیار معلمان قرار داده است یا اینکه انتظار داشته باشیم معلمان خودشان تجهیزات و ابزارهای لازم آموزشی را تهیه نمایند؟در صورتی که به سوال های بالا پاسخ داده نشود و امکانات لازم در اختیار دانش آموزان محروم قرار گرفته نشود،گامی دیگر در طبقاتی کردن آموزش و پرورش برداشته شده است.»

 

این مسایل مشکلات روانشناختی هم برای دانش آموزان و خانواده ها دارد که تاثیرات آن نه تنها در حال بلکه در آینده نیز دیده خواهد شد.

 

شبکه «شاد» برای طبقه ضعیف جامعه کاربرد ندارد

در این ارتباط، «مهدی ملک محمد» روانشناس کودک و نوجوان به خبرنگار شبستان می گوید: آموزش و پرورش با بحرانی مواجه شد که آمادگی نداشت. ویروس کرونا شوکی بود که به صنعت، تولید و خدمات وارد شد و آموزش و پرورش هم مستثنی نبود.وزارت آموزش و پرورش مخاطبان زیادی دارد که از این رو این شوک گسترده تر می شود. تعداد14 میلیون دانش آموز و یک میلیون فرهنگی ارتباط مستقیم با وزارت آموزش و پرورش دارند، این 14 میلیون  دانش آموز اگر فرض کنیم در یک خانواده 4 نفری زندگی می کنند،  یعنی تعداد 60 میلیون از جامعه 80 میلیونی کشور تحت تاثیر مسایل این وزارت خانه هستند.از این جنبه متاسفانه آمادگی وجود نداشت. طبیعتا زیرساختی وجود نداشت. وزارت ارتباطات، صدا و سیما در عرضه گسترده و سرعت اینترنت بخشی از ماجرا هستند. همه تقریبا و بسیاری از دست اندرکاران در اسفندماه 1398 گمان می کردند تا پایان تعطیلات نوروز تمام شود و دانش آموزان به مدرسه باز می گردند. همانگونه که نمکی وزیر بهداشت در انتهای اسفند92 اعلام کرد، «ما فقط دو هفته زمان می خواهیم» این سخن نشان می داد دورنمای تا 15 فروردین 1399 بوده است. طبیعی است که برنامه ریزی مدون صورت نگیرد.

 

او بیان می کند: آموزش مجازی مدت هاست در آموزش و پرورش مطرح می شود اما با اولویت بالا تلقی نمی شود. در حال حاضر احتمال بازگشایی مدارس حداقل در شهرهای بزرگ پایین است. از سوی دیگر نگرانی بسیار بزرگ در خانواده ها در زمینه تحصیل از وجود دارد که چه وضعیتی برای فرزندانشان به وجود خواهد آمد. در اسفند98 و فروردین ماه 99با همت معلمان گروه های مجازی ایجاد شد و شبکه آموزش نیز بخشی از آموزش ها را پوشش داد. این آموزش ها چون آموزش هایی نبودند که اجباری باشد،  چون تکالیف و عرضه آموزش غیراصولی بود، انگیزه بالایی ایجاد نکرد.

 

این روانشناس تصریح می کند:آموزش و پرورش شبکه «شاد» به صورت اختصاصی راه اندازی کرد. از سوی آموزش و پرورش اعلام شده است، از 14 میلیون نفر بیش از یک میلیون دانش آموز دسترسی به این شبکه ندارند. آیا این عدد واقعی است؟ اطلاعی ندارم. نکته ای که وجود دارد به هر حال بر اساس گفته های مسئولان تا پایان بهمن ماه سال 1398 از کتب درسی 70 درصد آموزش داده شده است. در طول دوماه  تعطیلی نیز 10 درصد محتوا آموزش داده شده  است همچنین شورای عالی آموزش و پرورش طی جلسه ای که برگزار کرد مقرر شد باید محتوای کتب درسی  کامل تمام شود، از سوی دیگر  این مطالبه نیز وجود دارد که آموزش و پرورش سال تحصیلی  را تمام کند.

 

ملک محمد تاکید کرد: برای این شبکه زیرساخت ها از سوی وزارت ارتباطات تامین نشده است.  در حالی که دنیا هم آموزش ها را مجازی کرده است. کشور سوئد مردم را قرنطینه نکرد و فاصله اجتماعی را مطرح کرد اما  مدارس را تعطیل کرد و مدارس با آموزش مجازی فعالیت می کنند. پس آموزش مجازی چیز غریبی نیست.

اصل قضیه آموزش مجازی درست است اما در زیرساخت دچار مشکل هستیم. اینترنت به صرفه با هزینه پایین نیست و سرعت قابل توجه هم نداریم. وزارت ارتباطات دلایل خود را می تواند بیاورد اما این چیزی که هست که می بینیم، سرعت پایین است. همچنین سرعت متوازنی در سراسر کشور وجود ندارد. تهران با مناطق دیگر فرق دارد. خیلی از مناطق کشور اصلا اینترنت آنتن نمی دهد. این توزیع نامتوازن هم یک مشکل است.

 

او بیان می کند: به هر حال در وضعیتی هم قرار داریم هر اتفاقی در کشور همانند دومینو حوزه دیگر را هم تحت تاثیر قرار می دهد. وضعیت کشوربه دلیل تعطیلی که با آن مواجه شد، در حوزه های اقتصادی خوب نیست.   با فرض اینکه سرعت اینترنت بالا باشد،  یک پدر با این وضعیت چگونه می تواند هزینه بسته اینترنتی بدهد یا گوشی تلفن همراه بخرد.

طبیعی که فرآیند دچار مشکل می شود، در بسیاری مناطق کشور این طرح با اشکال رو به رو می شود که آماده برای این فرایند نیست. این آمادگی موضوعی خارج از آموزش و پرورش است.

 

این روانشناس کودک و نوجوان می گوید: وزارت ارتباطات اعلام کرد، تمدید اینترنت خانگی رایگان توسط ستاد کرونا رای نیاورد، این ستاد باید به این موضوع توجه می کرد که مردم باید این هزینه را از کجا تامین کنند با آن استرسی که این ویروس در خانه ها افزایش داده است. آموزش و پرورش نمی تواند این شبکه شاد را بدون همکاری چند بخشی انجام دهد، باید با همکاری  وزارت اقتصاد و وزارت ارتباطات پیش ببرد. به تنهایی نمی تواند اینکار را در اجرا پیش ببرد. چون بودجه ندارد در عمل به نظرم اجرا می شود اما برای طبقه مرفه و متوسط به بالا اجرا می شود.

پایین بودن سرعت اینترنت برای اقشار مرفه و متوسط به بالا خیلی تاثیر روانشناختی عمیق نمی گذارد چون عامل بیرونی است. برای مثال  وقتی می خواهید بروید سفر ماشین شما خراب یا نامناسب است وضعیت روانی بهم می ریزد، خود را سرزنش می کنید اما وقتی که ماشین شاسی خوبی دارید، تردد مممنوع است،  چون این دلیل شخصی نیست، ممنوعیت عامل بیرونی دارد، تا ثیرات روانشناختی عمیقی نخواهد داشت. حالا مسئله کسانی که گوشی یا اینترنت ندارند با کسانی که مسئله آنان تنها سرعت پایین اینترنت است که یک عامل بیرونی است متفاوت است.

 

او تاکید می کند: کسانی که  به دلیل نداشتن اینترنت و گوشی تلفن نمی توانند به فضای مجازی دسترسی داشته باشند، دچار مشکل روانشناختی عمیقی می شوند.در این ماجرا افرادی که بنیه اقتصادی ضعیف دارند متاثر می شوند باید نهادی ها دیگر به مدد آموزش و پرورش بیایند و نگویند این فرایند به خود آموزش و پرورش مربوط است. ممکن است این ویروس در پاییز بازگردد. باید فکر ماندگار و پایدار کرد. اکثر کشور های اروپایی آموزش مجازی برای شهرواندان به صورت یکسان برگزار می کنند.

 

ملک محمد می گوید:از سوی دیگر گوشی تلفن همراه حریم خصوصی هر کسی است. افراد از دانش آموز تا معلم می توانند بگویند گوشی را صرف این کار نمی کنیم. بهترین روش این است که از سوی وزارت ارتباطات فکر می شد که تسهیلاتی برای خرید تبلت دانش آموزی برای معلم ها و دانش آموزان ارایه دهد و وسیله ای تهیه می شد که تنها برای آموزش مجازی استفاده می شد.

 

او تاکید می کند: در حرف آموزش و پرورش مهم است اما درعمل مهم نیست. بودجه مناسبی ندارد تنها جلسات درباره این اپلکیشن محدود و در آموزش و پرورش برگزار شد. در حالی که  این موضوع  اقتصادی است این وزارت خانه هم اقتصادی نیست. اینجا اقتصاد آموزش مطرح می شود که سال هاست در کشور های مختلف حل شده است اما در کشور ما حل نشد چون دارای اهمیت نیست. فضای مجازی متاثر از فضا ی آموزش حضوری است، شاهد بودیم که سال گذشته دانش آموزان سمپاد، نمونه دولتی و غیردولتی در کنکور قبول شدند و دولتی ها سهمی نداشتند که این هم به همان بحث اقتصاد آموزش مربوط است. توازن در آموزش مجازی هم همین گونه است.

 

اصل وجود شبکه آموزش مجازی برای نظام تعلیم و تربیت مشکلی ندارد بلکه می توان با توسعه آن خیلی از فرایند آموزش هم توسعه یابد اما نبود امکانات و مشکلات زیرساختی نه تنها این شبکه را با چالش های مواجه کرده بلکه خیلی از خانواده ها را هم دچار مشکل کرده است. باید مسئولان نهادهای مختلف با همدلی و همراهی نظام تعلیم و تربیت در رفع مشکلات این حوزه گام بردارند و ابزارهای مورد نیاز این شبکه را با کمترین هزینه و ارایه تسهیلات برای خانواده ها و فرهنگیان تامین کنند.

 

 

 

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: شبکه شاد وزارت آموزش و پرورش فضای مجازی نظام تعلیم و تربیت وزارت ارتباطات آموزش و پرورش داشته باشند گوشی هوشمند آموزش مجازی دانش آموزان خانواده ها گوشی تلفن دچار مشکل دانش آموز آموزش ها شبکه شاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۶۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند

ایسنا/سیستان و بلوچستان جلسه شورای آموزش و پرورش استان به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم در محل استانداری برگزار شد.

محمد کرمی شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان ضمن تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم اظهار کرد: تربیت همه بعدی و همه جانبه فرزندان جامعه در آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمان عزیز است.

وی افزود: معلمان نیروسازی می‌کنند؛ تربیت می‌کنند و در ابعاد مختلف و شاخه‌های گوناگون موجود در جامعه انسان را آماده کرده و خواهند کرد.

کرمی گفت: تربیت در آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمان عزیز است.

استاندار ادامه داد: بهترین فرصت برای آموزش و پرورش مهیاست تا فرزندان جامعه را در مسیر رشد و بالندگی و توسعه همه جانبه شخصیت آنان تربیت نماید.

وی خاطرنشان کرد: مهارت آفرینی و فرصت ساختن انسان‌های ماهر و توانمند نیز در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود تا نیاز جامعه به نیروی متخصص مرتفع گردد.

وی ادامه داد: همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند و باید ظرفیت سنجی و بسترآفرینی برای تحقق اهداف نظام آموزشی و تربیتی صورت گیرد.

استاندار اظهار کرد: معلمان با ذهن، فکر و اندیشه دانش‌آموزان سر و کار دارند و مقام و جایگاه تعلیم و تربیت به دلیل اینکه رسالت پیامبران است؛ دارای ارزش و اهمیت است.

وی بیان کرد: دانش آموزان دارای قابلیت‌ها و توانمندی‌های ذاتی فراوانی هستند که باید توسط معلمان و با هدفگذاری بلند، هدایت و ارشاد و تربیت شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه حل مشکلات جامعه باید در نظام تعلیم و تربیت، آموزش داده شود
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • معلمان مؤثرترین اقشار جامعه در فرایند تعلیم و تربیت هستند
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی
  • تکریم معلم تکریم دانایی و بزرگداشت کارگر تکریم توانایی است
  • حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • صحرایی: معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است